Chronische jicht

U bevindt zich hier: Jicht » Chronische jicht

Chronische jicht

Chronische jicht komt bij 3 verschillende groepen mensen voor. De eerste groep zijn de mensen die al op jonge leeftijd jicht krijgen en bij wie de hoeveelheid urinezuur in het bloed te hoog blijft. De oorzaak hiervan kan zijn dat de medicijnen niet goed worden ingenomen of dat de jicht niet goed behandeld wordt. Ook het gebruik van plastabletten en overmatig alcoholgebruik kunnen hierbij een rol spelen. De jicht begint met een acute aanval, maar gaat later over in chronische jicht die zich kan verspreiden naar meerdere gewrichten.

De tweede groep bestaat uit oudere mensen die plastabletten gebruiken en waarvan de nieren minder goed werken. De klachten ontstaan meestal geleidelijk aan in meerdere gewrichten. Vooral in kleine gewrichten zoals van de vingers. Daarnaast kunnen er zo nu en dan acute jichtaanvallen optreden in één of meerdere gewrichten.

De laatste en kleinste groep, bestaat uit mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan en die het geneesmiddel ciclosporine gebruiken. Dit geneesmiddel, gecombineerd met minder goed werkende nieren of het gebruik van plastabletten, vergroot de kans op jicht in meerdere gewrichten.

Lees hier verder over de de rol van urinezuur bij jicht -->

U bevindt zich hier: Jicht » Chronische jicht
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Jicht.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)