Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Jicht.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Jicht.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Amadeo Kuijpers

Geschreven op: Vrijdag 8 Juni 2018 om 17:35
Ongepast of beledigend?

Ik ben een man van 81 jaar. Vorig jaar (2017) heb ij de eerste acute jichtaanval gehad. Ik behoef niet te zeggen, dat deze erg pijnlijk was.

Van de huisarts prednison gekregen. Dit medicijn kortstondig gebruikt vanwege vervelende bijverschijnselen.

Prednison werd vervangen door Diclofenac. Dit had tijd nodig om te werken. Werkzaam was het echter wel. Na zoín drietal weken was de roodheid en pijn in de gevormde jichtknobbel weg.

Nu heb ik ruim 3 weken geleden een 2e acute jichtaanval gehad. Deze laat zich helaas niet wegbehandelen. Prednison en ook de diclofenac-kuur hebben niet geholpen de constante pijn en roodheid in in mijn rechtervoet te verminderen.

Is er iemand die ook zoín langdurige jichtaanval heeft gehad ?
Blijft het zo of komt er aan de jichtaanval tůch een eind ?

Is er nog hoop voor mij om van die afschuwelijke pijn af te komen ? 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Amadeo Kuijpers op Vrijdag 8 Juni 2018 om 17:47 Ongepaste reactie?

De jichtaanval die ik nu ervaar (Negen maanden geleden diende de eerste zich aan), heeft de Post-Traumatische Dystrofie in mijn rechtervoet ge-reactiveerd.

Er is nu een dilemma ontstaan. Bij jicht mag de voet niet belast worden. Bij PD moet de aangedane viet juist wel belast worden, zelfs door de pijngrens heen.

Is er iemand, die helaas hetzelfde heeft : jicht in de voorvoet ťn ook Post-Traumatische Dystrofie in de voet en enkel ?


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Jicht.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)