Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Open wondjes door jicht.

Kees-Jan, geschreven op: Donderdag 26 Jan '12 om 00:19

Ik ben een 44 jaar, sinds april 2011 weer nierdialysepatient (3e transplantatienier is afgestoten) waardoor ik nog steeds diverse medicatie slik. 10 mg Prednison, ciclosporine, lipitor, 250 allupurinol, etc. Bloeddruk was hoog, nu weer 115/65, drink geen alcohol en gewicht is 55 kg.
Al jaren heb ik last van jicht/tophies op beide handen en voeten (links meer dan rechts, gelukkig zonder veel jichtaanvallen), maar sinds een half jaar gaan er sommige tophies open.
Dit is erg gevoelig en de wondjes (1 op de top van mijn vinger van ongeveer 1 bij 1 cm...) blijven lang (maanden) open.
Deze tophies komen waarschijnlijk niet door verkeerd eten als ik diverse diŽeten bekijk, maar waarschijnlijk worden als gevolg van minimale nierfunctie. Door weinig plassen mag ik weinig drinken (750 cc per dag) en kunnen de urinezuurkristalen niet voldoende afgevoerd.

Wat kan ik er aan doen om wondjes sneller te laten herstellen en tophies op diverse gewrichten te laten verminderen/verdwijnen?
Bedankt voor de antwoorden.
Kees-Jan

Titel Auteur Geschreven op
iconspacerOpen wondjes door jicht.Kees-JanDonderdag 26 Jan '12 om 00:19
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Jicht.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)